Ik ben opgegroeid in het mooie Maastricht. Na afronding van de opleiding HBO-Personeelwerk, heb ik Organisatie & Beleid aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Na verschillende omzwervingen in Nederland ben ik sinds 2001 met veel plezier gevestigd te Doetinchem (Gelderland).

Mijn naam roept regelmatig de vraag op waar deze vandaan komt.
De familie Sormani vindt zijn oorsprong in het heerlijke Italiƫ, in de dorpen Sormano en Rezzago (omgeving Como-meer).
In 1780 hebben 2 broers de stap gezet om te verhuizen naar Nederland. Misschien dat de enkele Italiaanse genen die ik nog bezit de verklaring zijn voor mijn grote voorliefde voor dit land; de cultuur, het klimaat, de keuken, de schoonheid en design, mooie schoenen en niet te vergeten mijn automobiele liefde: Alfa Romeo.

Qua werkervaring heb ik heb inmiddels zo’n 20 jaar ervaring op mogen doen in organisaties waar mensen een essentiĆ«le rol vervullen in het succes van de organisatie. Naast de P&O-zaken van alledag heb ik er altijd vooral uitdaging in gezien om mee te bouwen aan het verder ontwikkelen van de organisatie en de mensen daarbinnen, zowel beleidsmatig als praktisch.

Vooruitgang en ontwikkeling van mens & organisatie gaan hand in hand met elkaar. Dit gaat bepaald niet vanzelf; verandering realiseren blijkt ook bij goede intenties vaak moeilijk, zowel op individueel als op organisatie niveau.

Om hierin meer effect te kunnen realiseren ben ik mij steeds meer toe gaan leggen op verandermanagement. Hier ligt mijn hart en interesse en naar mijn overtuiging ook een belangrijke toegevoegde waarde van het vakgebied HRM. Ik heb mij daarom steeds verder bekwaamd in het begeleiden van veranderingsprocessen, door opleiding en ervaring.

Mensen zeggen over mij dat ik vertrouwen en rust uitstraal, in mijn werk gedreven, betrokken en deskundig ben en veel mensenkennis heb. Uiteraard spreek ik dit niet tegen! Graag oefen ik met flair en passie mijn vak uit.